Pensiunea Anca din Desesti

Pensiunea Anca Desești

Intrarea este dominata de o poarta maramureseana din lemn, lemnul dominand intreaga proprietate si este decorata la interior in stilul caracteristic acestei zone a Maramuresului Istoric.

Sala interioara cu o capacitate de 30 de locuri este locul ideal pentru servitul mesei sau pentru o intrunire de afacerii atmosfera fiind una deosebita,un muzeu maramuresan in miniatura.

Pe langa celebra ruda impodobita cu cerge, mai puteti admira diversele obiecte din lemn folosite pana odinioara in gospodariile din sat si un chochet punct de informare turistica.

Curtea cu gratar si foisor in care puteti savura o cafeluta sau o bere rece sunt situate in imediata apropiere a pastravariei.

Cuptorul pe vatra, gratarul, mobilierul integral din lemn si micul barulet sub forma de caruta construit din lemn,uneltele vechi asezate in jur si susurul odihnitor al apei din pastravarie vor face gustul cafelei mai delicios ca niciodata.

Satul Desești

Satul Desești este unul dintre satele maramuresene in care traditiile au fost pastrate cu sfintenie. Aici puteti vedea celebrele porti maramuresene, dar si case traditionale construite in intregime din lemn.

Rezervatia „Turbaria Iezerul Mare” sau „Taul Harnicestilor”,Biserica de lemn Sf. Paraschiva inclusa în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, datata pe la la mijlocul secolului al XVIII-lea dar si noua Biserica de lemn cu hramul “Duminica Tuturor Sfintilor” din centrul satului, sunt doar cateva din obiectivele turistice din Desesti, satul de pe Valea raului Mara.